Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Food Box.

 

Hur beställer jag min Food Box?

Du beställer dina matlådor via mejl camilla@wahlkvist.se och hämtar sedan upp dina matlådor på Stormbyvägen 2-4 i Spånga. Dagar för upphämtning av matlådor tisdag och torsdag 8:30 -14:30.

 

Kan jag beställa i webshopen?

Nej, eftersom dessa maträtter är exklusivt för våra bootcamp- och PT-onlinedeltagare, så kan du inte beställa de i webshopen.

 

Är Foodboxen för alla?

Ja. Maträtterna innehåller en balanserad mix av protein, naturliga fetter och långsamma kolhydrater (ungefär en tredjedel av energiinnehållet kommer från respektive näringsämne). Endast naturliga råvaror används vid tillagningen och det finns inga begränsningar för vem som rekommenderas att äta Foodboxarna, inklusive gravida eller ammande kvinnor, personer med nedsatt insulinproduktion eller rubbningar i sköldkörtelhormon.

 

Vad innehåller maten?

Alla maträtterna innehåller rikligt med protein (exempelvis kyckling och kött), naturliga fetter och långsamma kolhydrater (exempelvis quinoa, hel kokt dinkel och vildris). Dessutom får du rikligt med grönsaker till varje måltid. Det finns inga konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser i maten. Alla som väljer Foodbox ska känna sig trygga med att vi levererar näringsriktig och bra mat av hög kvalité.

 

Om man är allergisk eller intolerant mot något?

Recepten för Red hot Chicken, Veggie Burger och Salmon Burger innehåller inte gluten. Övriga rätter innehåller gluten i form av ex. matvete eller i form av en liten mängd vetemjöl (för redning). Receptet för Mexican Chili innehåller inte laktos. I övriga recept finns en mindre mängd laktos i såserna. Inga av rätterna innehåller nötter men maten tillverkas i en miljö där det inte kan uteslutas att spår av nötter förekommer.

 

Hur länge håller maten i frysen/kylskåpet?

Rätterna håller 12-15 månader från produktionsdag (som anges på förpackningen) i frys. Den långa hållbarheten beror på att maten fryses ner direkt efter tillagning. Det finns inga konserveringsmedel eller tillsatser som påverkar hållbarheten. Har du inte tillräckligt med plats i frysen går det även att kylskåpsförvara rätterna i max fyra dagar. Vi rekommenderar ändå att du förvarar maten i frysen för bästa kvalitet. Om maten är tinad innan uppvärmning så glöm inte att korta ned uppvärmningstiden i mikron eller ugnen.

 

Kan jag frysa om maten efter den tinat?

Ja, men kvaliteten kan försämras för en del av grönsakerna och därför rekommenderar vi inte det.

salmonburger

redhotchicken

mexicanchicken

meatballs

greekbeef

asian_chicken

beefburger

chicken-bombayhogupplost

chicken-indiahogupplost

french-bouef111

veggieburger